Barstandard

Frågan om vart man hittar en bra bar är en som alltid dyker upp och framförallt i Sverige där vi har väldigt höga priser på alkohol. Så vad de flesta av oss letar efter, är en trevlig bar men där alkoholen är förhållandevis billig.

För visst är det retsamt och irriterande att behöva gå hem efter halva kvällen för att pengarna har tagit slut, eller att man behöver dricka vatten resten av kvällen för att ha råd att köpa några drinkar? Sedan vill man att klientelet på baren ska passa in en själv och det beror ju givetvis på vad man söker efter. Är du ute efter människor i samma ålder, att det ska spelas en viss musik eller vara 50-talstema? Ofta tycker nog de flesta att baren inte ska vara för högljudd utan att man ska kunna sitta och prata med varandra utan att behöva skrika. Det är nämligen de här faktorerna som spelar in om en bar är bra eller inte.

Billiga drinkar

Det här är ett måste för de flesta av oss som kanske inte har råd att spendera en halv månadslön på krogen. Man vill gärna att utekvällen inte ska sluta med ångest dagen därpå för att man spenderat mer än vad man har råd med. Men då det ofta är väldigt dyrt att dricka på barer i Sverige så är det nästan en av de viktigaste faktorerna att drinkarna är någorlunda billiga. Men för att hitta de här ställena, kan man ofta behöva ändra på sina krav. Är du endast ute efter billig alkohol, kan du kanske inte räkna med att dina andra krav som du ställer på baren, kan uppfyllas.

För att hitta en bra bar måste man ofta strunta i något eller några av sina krav. Beroende på vad man är ute efter så kan det vara alltifrån musik till prisläge som man får rucka lite på. Men om du redan har en bar som passar in på dina villkor så har du lyckats hitta något som oftast är väldigt svårt att hitta så håll i den!

Ålder på klientelet

Det här är sällan den viktigaste faktorn och det beror mycket på om varför man går till en bar. Om man ska träffa sina vänner så är den här faktorn oftast oviktig, detta då de man kommer umgås med, är de man själv valt. Är man dock ute på krogen för att lära känna nya människor, är det oftast så att man vill att de ska vara i samma åldersgrupp. Men det är inte alltid att det ens då spelar så stor roll. Men om man vill umgås med jämnåriga som är på samma nivå som en själv så är det en viktig faktor för att man ska ha en trevlig stund på baren.

Lugn och sansad bar

Om man ska träffa sina vänner och prata och ha en trevlig kväll så kan det här oftast vara en väldigt viktig faktor. Men det kan också vara en av de svåraste att hitta. Det är ofta lite dyrare barer som erbjuder en lugn och sansad miljö medan de lite billigare ställena ofta är inriktade på fest än samtal. Här kan man behöva lämna sitt krav på billiga drinkar. Går man inte till en bar endast för drinkarnas skull, kan man istället gå till ett lite dyrare ställe och dricka färre drinkar och då ha en möjlighet att konversera istället.

Bra musik i baren

Oavsett om man är ute efter att samtala med sina vänner eller festa med dem så är musiken väldigt viktig. Beroende på om man vill festa eller samtala så måste ljudnivån också passa in. Vill man ha en trevlig stund på baren krävs det att musiken som spelas är något som man själv tycker om då stämningen annars kan bli tråkigare.