Hitta bra restauranger i Stockholm

Hitta bra restauranger i Stockholm

Sveriges huvudstad erbjuder en hel uppsjö av olika barer och krogar, men det är inte alltid enkelt att veta vart någonstans man ska gå. Det finns helt enkelt för många alternativ för att riktigt veta vilka restauranger som är bra och vilka som är mindre bra. Små och familjeägda restauranger är oftast de guldkorn där man både kan äta gott och ha en trevlig stund utan att känna sig stressad eller upplever att man betalar ett överpris för maten.

Det kan vara en god idé att hålla sig borta från inneställena om man till exempel besöker staden med sin familj. Det kan bli stressigt och en jobbig situation med mindre barn då det ofta är en högre ljudvolym på dessa restauranger. Men räds inte detta, givetvis finns det guldkorn överallt och då spelar det ingen roll om det är ett inneställe eller en pizzeria i en förort. Det kan vara värt att testa!

Generella regler

Priserna på Stockholms restauranger är oftast högre än i andra städer. Det betyder att man först bör kolla på menyn utanför för att få en bild av vad maten och drycken kostar innan man går in. Det gör att man slipper betala mer än vad man är villig eller behöva resa på sig för att leta efter ett annat ställe. I Stockholms innerstad är det väldigt få restauranger som kan kallas för prisvärda då prisnivån ofta är hög oavsett vart man går. Men det finns självklart undantag och en det kan ofta vara billigare att äta på restauranger som tillhör kedjor man känner till då dessa ofta har samma prisnivå över hela Sverige.

Det kan ibland löna sig att lämna innerstaden och åka ut till förorterna för att hitta riktigt prisvärda restauranger. De kan ofta ha betydligt bättre mat också då de ofta måste kämpa betydligt hårdare för att få in kunder än de i innerstaden i Stockholm. Men för att få ordentliga rekommendationer så är det absolut bästa att fråga en stockholmare om vilka restauranger som funkar för din budget och som även är trevliga. Om du inte känner någon stockholmare kan du alltid använda dig av internet för att leta fram olika trevliga alternativ.

Vad man inte ska göra

Man ska absolut inte välja första bästa restaurang man ser om man nu inte är väldigt, väldigt hungrig då det sällan är en bra idé. Man kan självklart ha tur och lyckas hitta en bra restaurang på första försöket men det finns oftast bättre alternativ. Med det sagt kan man nästan alltid förvänta sig att maten i Stockholms innerstad är bra men som vi redan nämnt så kan det bli dyrare än vad man tänkt sig. Så det bästa är att i förväg kontrollera vilka restauranger som verkar bra och då kunna avnjuta ett besök hos dessa. På det sättet undviker man att det blir dyrare än förväntat och man kan även vara säker på att maten kommer att vara god. Känner man en stockholmare så kan man alltid fråga dem om råd då de ofta har hittat sina egna guldkorn. De vet vart man till exempel kan få en riktigt bra köttbit till det bästa priset.

Det finns även väldigt små restauranger som man aldrig skulle hittat till annars som är värda att testa på. Om det är mat från ett visst land eller en viss världsdel man vill ha, är internet din bästa vän. Det är nämligen väldigt svårt att avgöra om en restaurang är bra i Stockholm enbart baserat på hur den ser ut. Det är faktiskt något som väldigt sällan ens spelar in om restaurangen är bra eller inte. Många små krogar har bra mat men ser inte ut som om de skulle vara värda ett besök. Och då kan man ha rejäl otur och gå miste om ett riktigt guldkorn! Ibland får man faktiskt chansa, det är inte alltid det går vägen men då vet du det till nästa gång.