Världens bästa barer

Oavsett om man befinner sig i Sverige eller något annat land världen över vill man gärna besöka en riktigt bra bar. Man vill gärna undvika ställen där det är bråkigt eller stökigt. Framförallt om man befinner sig utomlands så vill man kanske vara säker på att alkoholen som serveras är bra och inte leder till några skador.

Det har nämligen hänt vid flera tillfällen att turister, främst i Asien, har blivit serverade alkohol som är skadlig vilket tyvärr har lett till dödsfall. Det är något man helst givetvis vill undvika. Rent generellt finns det ett par regler som kan appliceras till olika länder eller världsdelar som man bör ha i åtanke innan man går in på en bar.

Sverige

De flesta barer och krogar i Sverige håller väldigt hög standard jämfört med andra europeiska länder. Det gör att man i Sverige kan vara säker på att alkoholen som serveras håller hög standard och inte är något som producerats i ett garage någonstans. Men för att hitta de bästa barerna i Sverige kan man besöka olika barer men det kommer att bli väldigt dyrt och tidskrävande. Man kan istället till exempel använda sig av internet och söka fram information om barer som skulle passa en själv. Det är inte heller så att alla barer som har höga betyg är något som man faktiskt vill besöka. Man kan tycka att det är för dyrt där, eller så passar inte klientelet en själv. Det är en subjektiv bedömning om vad som är en riktigt bra bar och utifrån vilka kriterier man har kan man ha turen att hitta sitt eller sina guldkorn!

Övriga Europa

Precis som i Sverige håller de flesta barer i Västeuropa en hög standard och de flesta barer är faktiskt väldigt trevliga ställen. Men samma regler gäller för Västeuropa som Sverige. Det är inte alltid att de barer som har högst betyg är en bar som passar en själv. Om man vill hänga på en lugn och avslappnande bar med höga drinkpriser så kan det ofta vara en bra riktlinje att gå efter. Vill man istället ha lite mer liv på barerna så kan det ofta vara lokalbefolkningen som man får fråga för att hitta dessa guldkorn. När det gäller Östeuropa så är internet ovärderligt för att hitta bra ställen. Läs igenom de olika recensionerna som finns på nätet för att undvika ställen som inte är så trevliga. Det kan även finnas barer där turister betalar betydligt mer för drinkarna än lokalbefolkningen.

Asien

I Asien kan man hitta otroligt trevliga barer som passar nästan alla, oavsett budget eller bakgrund. Även de lite finare barerna är ofta väldigt billiga för svenskar. Om man vill spendera sin tid på lite finare ställen så kommer drinkarna inte ens kosta vad de kostar på den billigaste baren i Sverige. Men något man måste ha i åtanke när man besöker barer i Asien är att det faktiskt förekommit att barer serverat alkohol som är farligt. Det har hänt att besökare fått metanolförgiftning av att dricka den lokala alkoholen. Det gör att man som turist ska hålla sig till märken som man känner till. Det kan också vara en bra idé att köpa oöppnade flaskor av baren än att köpa drinkar då man ofta kan se om flaskan är den riktiga varan eller inte.

Hur man hittar de bästa barerna

Nästan all information du behöver finns på internet i olika former. Men för att hitta de bästa barerna i Sverige och även utomlands, är sociala medier och recensionssidor perfekta val för att kunna hitta bra barer som passar en själv. Då alltfler besökare numera lämnar kommentarer om barer som de besöker på olika forum, kan man enkelt hitta om det varit några problem med krogen eller liknande saker man vill veta innan man besöker den.